Efficiënt inzamelen

04-10-2021

Dynamische afvalinzameling
Dynamische route inzameling/ Enevo sensoring

Hoe zamel je efficiënt je afval in? Allereerst door zo maximaal als mogelijk het aantal afvalstromen te faciliteren en te communiceren want jij en je collega’s moeten het uiteindelijk doen. Ondersteuning van schoonmaakdiensten moeten weten waar wat in moet maar dit kan je niet altijd van medewerkers verlangen. Hun opdracht is schoonmaken – niet jouw afval scheiden.

Hoe dan wel?

Er heerst nog steeds een mythe of het scheiden van afval zin heeft ‘want alles komt toch bij elkaar’. Toch is dat niet zo want hoe beter wij (u en ik) afval scheiden hoe meer grondstoffen er uiteindelijk voor recycling in aanmerking komen want die put van grondstoffen is ook niet onuitputtelijk!. En ja, soms kan het niet anders omdat er onvoldoende ruimte beschikbaar is of de inzamelfaciliteiten worden niet geboden aan zowel voor- als achterzijde van de afvalinzameling maar denk in mogelijkheden om de oorzaak van het afval aan te pakken zodat je toch je steentje bij kunt dragen.

Efficient inzamelen is niets anders dan het optimaal plannen van de inname van de afvalstromen en het bieden van ondersteuning aan degene die het afval veroorzaken.

Enevo Sensoring